‘Het online zaal reserveringssysteem’

Sjabloon opmaken

In Zaalagenda zijn diverse sjablonen aanwezig. Voor de e-mail en voor de offertes. Het opmaken van deze sjablonen gaat op dezelfde manier. Hieronder zal worden toegelicht wat er mogelijk is en hoe het werkt. Bij het opmaken van sjablonen is een combinatie van standaardteksten en reserveringsafhankelijke gegevens mogelijk. In een sjabloon worden hiervoor samenvoegvelden (placeholders) gebruikt.

Wanneer u begint met een nieuw sjabloon dan treft u links een leeg blad. Aan de rechterzijde treft u de verschillende mogelijkheden.

Door de knop kunt u kiezen wat voor element u wilt toevoegen. U heeft de keuze uit:

  • tekst
  • tabel
  • gegevenstabel
  • pagina einde

Door het element te selecteren en naar links te slepen voeg u deze toe. Wanneer er meerdere elementen zijn toegevoegd kunt u zelf bepalen waar het nieuwe element wordt toegevoegd.Een element kan ook binnen een reeds bestaand element worden toegevoegd. Op die manier kan bijvoorbeeld bij reserveringen een onderverdeling worden gemaakt naar catering en voorzieningen.

Een element heeft eigenschappen. De eigenschappen zijn te selecteren door met de muis over het element te gaan.

 
Eigenschappen element

Het is mogelijk meerdere kolommen aan te maken. Per kolom bepaalt u de breedte. Dit wordt in percentages weergegeven waarbij het totaal altijd 100 dient te zijn.

In het element aan de linkerzijde kunt u vervolgens tekst of een samenvoegveld invoegen. 

Selectie gegevenstabel bij sjabloonopmaak

Bij een gegevenstabel kan er gekozen worden uit het soort tabel.

In een cel (linkerzijde) kunt u bepalen wat erin komt te staan. Dit kan tekst zijn, maar ook een samenvoegveld (placeholder).

Selectie samenvoegveld in sjabloon

Een sjabloon kan eruit zien zoals hieronder.

Gevuld sjabloon met reserveringen onderverdeeld in catering en voorzieningen

Wilt u bij een offerte dat er naar een volgende pagina dient te worden gegaan dan kan het element Pagina einde worden tussengevoegd.

Wilt u uw logo toevoegen dan is dat mogelijk. Zorg ervoor dat uw logo is geplaatst via Bedrijfsinrichting – Vaste instellingen Tabblad Logo. In het sjabloon kies u voor de button Afbeelding.

Button afbeelding

Vul bij Source het volgende in: https://<uw accountnaam>.zaalagenda.nl/zaalagenda/images/logo.png

Het is mogelijk een kop- en voettekst te plaatsen. Bij beide kan aangegeven worden vanaf welke pagina hiermee gestart moet worden. Wilt u bijvoorbeeld een paginanummer opnemen die bij bladzijde twee begint dan kunt u aangeven dat deze getoond dient te worden vanaf pagina 2. Dient deze vervolgens op alle vervolgpagina’s te komen dan is de instelling ’tonen tot pagina’s voor het einde’ 0. Wilt u de laatste bladzijde uitsluiten dan geeft u daar een 1 op.

Wanneer het sjabloon klaar is dient deze middels de button  te worden vastgelegd.