loader image

Vanuit Zaalagenda kunnen diverse mails worden verstuurd. Van bevestiging tot en met een offerte. Standaard wordt de mail verstuurd met als zichtbare afzendadres ‘noreply@zaalagenda.nl’. Wanneer iemand een reply doet op een toegestuurde e-mail gaat deze retour naar het e-mailadres van de beheerder van de betreffende locatie van waaruit de e-mail is verstuurd. Het is mogelijk om de e-mail zodanig te versturen dat zichtbaar het e-mailadres van de beheerder wordt getoond. In het geval van een factuur het e-mailadres dat is ingesteld als afzender van de facturen.

De volgende instelling dient te worden doorgevoerd op uw eigen domein. Bij de domeininstellingen dient een SPF record te worden aangemaakt. Daarnaast geniet het de voorkeur om ook een DKIM record aan te maken. Deze instellingen zorgen ervoor dat op uw account is aangegeven dat het toegestaan is vanuit het domein Zaalagenda.nl mail te versturen onder uw e-mailadres.

SPF record:

Name:  <uwdomein>
Type:  TXT
Value: “v=spf1 include:spf.zaalagenda.nl ~all”

DKIM record:

Name: zaalagenda._domainkey.<uwdomein>
Type: CNAME
Value: dkim._domainkey.zaalagenda.nl

Waar <uwdomein> staat dient het eigen domeinnaam ingevuld te worden.

Bijzonderheden:

Wanneer er al een SPF record ingesteld staat dient u de bovenstaande regel hierbij opgenomen te worden. Houdt er rekening mee dat er niet meer dan 10 includes mogen zijn. Heeft u er meer dan dient u dit op te delen. Een voorbeeld hiervan vindt u hier bij DNS.

Let op dat de wijziging niet direct doorgevoerd is. Het kan een uur duren voordat de wijziging actief is.

U kunt de wijziging hier controleren op juistheid.